Bezmasé pondělí: Houbový perkelt
Neteř mé přítelkyně od batolecího věku (teď je jí 7 let) projevuje nevídaný zájem o houby. Vzpomínám si, jak předloni o Vánocích nám její matka líčila, jak byli na houbách. Nemysleli v létě. Houby prostě rostou i v zimě.
Pokud jde o mě, jsem mnohem lepší sběrač šišek, takže tohle jsou žampiony.
Žampiony (nebo jiné houby) pokrájíme na osminky a trpělivě je opékáme na oleji nebo přepuštěném másle. Nemícháme, jen otáčíme, aby byly zlatavé ze všech stran. V kastrolu zlehounka podusíme najemno pokrájenou malou cibuli, přidáme domácí protlak, sladkou papriku a podlijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru. Osolíme. Provaříme. Zjemníme sladkou smetanou. Nakonec přidáme opečené houby.
Komentáře
Okomentovat