Bezmasé pondělí: Květákovo - bramborové kari
Květák mám ráda. Dřív bych řekla, že v jakékoliv formě. Poté, co získal svou sezónu slávy a stal se těstem na pizzu , rýží a tak vůbec, si nic tak troufalého nedovolím říct. Je mi ho líto, že se stal pouze náhražkovou hmotou.
Brambory nakrájíme na kostičky a květák rozebereme na menší růžičky. Množství tak 1:2. Do vroucí vody dáme přibližně na 5 minut povařit brambory a nad to do síta cca 3 minuty květák. Na kokosovém oleji začneme pomalu smažit brambory a o něco málo později květák. Přidáme nudličky červené cibule a hořčičné semínko. Osolíme a přidáme madrajské kari a garam masala, tak v poměru 3:1. Dále opékáme. Přidáme čerstvý nebo mražený hrášek a pochvíli kokosové mléko. Necháme zhoustnout. Zelenina by neměla být na kaši a povalovat by se měla v kořeněné hutší omáčce.
Komentáře
Okomentovat