Bezmasé pondělí: Zeleninová korma

Korma je indické jídlo. Dušené cosi v omáčce. Častou ingediencí je ořechová pasta, jogurt nebo smetana. Nebo všechno dohromady. Tento recept je inspirovaný receptem z knihy Dobrého kari není nikdy dost...

Vytvoříte si kořeněnou pastu ze strouhaného zázvoru, česneku, ořechové pasty (já používám kešu krém od Natu), koření (hřebíček, koriandr, kardamom, skořice, kurkuma, kari lístky) a mák modrý. Na přepuštěném másle podusíte jemně pokrájenou cibuli, přidáte kořenící pastu a smažíte, než tuk vystoupí na povrch. Přidáte sezonní zeleninu (já měla mrkev a pórek), podlijete a dusíte, než je zelenina měkká a hoví si v husté krémovité omáčce. Nakonec se vmíchá sekaný zelený koriandr a trochu jogurtu. Podává se s rýží.

Komentáře