Bezmasé pondělí: Kořeněná cizrna s kuskusem

V zimě lze jídelníček obohatit o zavařené dary léta. Upřímně si totiž myslím, že než po sobě rajčata házet a cpát odpad do "heč, heč" sklenic, je lepší ty rajčata do těch sklenic zavařit.

Zlehla nechte podusit jemně pokrájenou cibuli na olivovém oleji, přidejte utřený česnek, koření* a lžičku cukru. Až cukr zezlátne, přijte rajčatové pyré (nejlépe vlastní), osolte a nechte na mírném plameni provařit. Pozor, stříká to! Nakonec přidejte uvařenou cizrnu. Před přidáním cizrny lze omáčku přepasírovat. Podávejte s kuskusem.

*S kořením se to má tak, buď můžete použít směs Ras el hanout nebo směs Baharat, zvlášť pokud jste si je přivezli z dovolené. Jinak doporučuji: kayenský pepř, sušený zázvor, papriku, skořici, muškátový oříšek, kardamom, nové koření, hřebíček, pepř. Popřípadě kurkumu a římský kmín.

Komentáře