Bezmasé pondělí: Fusilli s dýňovou omáčkou
Pokrájenou dýni, stroužek česneku a nudličky cibule promícháme s dýňovým olejem, osolíme a dáme péct doměkka cca na 20 minut při 200°C. Fusilli dáme vařit do osolené vody. V první třetině vaření, když už těstoviny naberou na objemu, vodu částečně slijeme a přidáme mléko, tak aby těstoviny byly akorát ponořené. Dovaříme. Mezitím upečenou dýni s cibulí a česnek umixujeme. Vzniklé pyré vmícháme do těstovin i s vodou, které v nich zbyla. Přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř a uzenou papriku. Nakonec vmícháme strouhaný sýr, my měli Baby goudu z farmy Držovice.
Omáčka by neměla téct, ale během chladnutí se tekutina ještě vstřebává, takže se nebojte omáčku naředit.
Ideálně podávejte na předehřátých talířích a žádné otálení, tohle jídlo je nejlepší horké.
Komentáře
Okomentovat