Bezmasé pondělí: Bramborové podimas

Veganské kari odkudsi z Jižní Indie má mnoho variant. Tahle bramborová je rychlá, levná a z dostupných surovin.

Na oleji opékáme cibulku pokrájenou na kostičky. Když začne zlátnout, přidáme koření. Římský kmín, semínko černé hořčice, kari lístky a drcené chilli. Až se rozvoní, přidáme kurkumu a slitý, předem namočený půlený žlutý hrách. Chvilku opékáme. Poté přidáme vidličkou roztrhané brambory (nekrájet nožem!!!) a osolíme. Podlijeme trochou vody a necháme vsáknout. Občas brambory promícháme a rozbijeme větší kousky. Hrách ani brambory by neměly být na kaši ani vysušené. Chce to trochu vychytat. Nakonec se přidá strouhaný kokos a je hotovo. Podává se s rýží a citrónem.

Inspirace zde a zde.

Komentáře