Bezmasé pondělí: Polentové brambory s rozmarýnem a česnekem

Stále trochu bojujeme se zbytky. Nakupujeme v podstatě jednou týdně na trhu, jednou za měsíc v bezobalu nebo nebalenu a občas dojedu někam jinam, když chceme něco jiného. Tudíž musím dopředu dost přemýšlet, co kdy jak uvařit. Bohužel se mi to moc nedaří. Občas nám tak zůstanou v lednici věci déle než je dobré. Takže se pokusím sem dát i nějaké jídla, která jsou ze zbytků, když je najdete včas, nebo skoro včas.

Polentové brambory jsou ideální jídlo, když vám zůstanou brambory a je jedno jestli ve slupce uvařené nebo nahaté a rozkrájené.

Takže je na ně potřeba vařených brambor z předchozího dne (u ve slupce vařených i déle). Brambory obalíme v polentě smíchané se solí. Do zlehka rozpáleného oleje dáme půlky stroužků česneku a rozmarýn, necháme chvilku rozvonět a pak dáme ke straně pánve (vyndáme, pokud by začal česnek hnědnout a rozmarýn černat a rozpadat se). Přidáme brambory v jedné vrstvě. Opékáme a postupně otáčíme, aby byly lehce zlatavé ze všech stran. 

Podáváme se salátem ze sezóní zeleniny. Na fotce zelný s mrkví a pórkem.

Komentáře