Bezmasé pondělí: Zapečené noky v rajčatové omáčce

Na olivovém oleji osmahneme lehce rozmáčkané stroužky česneku a větvičku rozmarýnu, přidáme přepasírovaná naložená rajčata, osolíme a pomalu prováříme. Uvaříme bramborové noky (nejlépe domácí). Z omáčky vyndáme česnek a rozmarýn, dochutíme podle potřeby solí, cukrem a čerstvou bazalkou. Smícháme s noky a přendáme do zapékací mísy. Navrch dáme stracciatellu (taková cupanina z mozzarelly ve smetaně) a dáme zapéct. Necháme zlehka prochladnout, posypeme bazalkou, zakápneme olivovým olejem a baštíme ze zapékací mísy.
V původním receptu se přidává i parmazán, ale to je sýr, kde je velká pravděpodobnost, že použité syřidlo bylo z telecích nožiček. To je jedna z věcí, kterou nevím jak zjistit u sýru, jaké syřidlo používají.
Komentáře
Okomentovat