Bezmasé pondělí: Noky s vejci
Kde je přesně domovem tohle jídlo bych nerada hádala, ale určitě se k němu budou hlásit bohatší kraje Jižní Moravy a Slovenska. V každém případě jde o takovou lokální verzi Carbonara. Z toho je jasné, že v původním receptu je slanina, kterou tam prostě nedáme.
Z 250g polohrubé mouky, 1 vejce, soli a vody dle potřeby umícháme těsto. Do vroucí vody těsto protlačujeme přes haluškové síto, kdo je machar, krájí z prkénka. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na másle, osolíme, přidáme noky, prohodíme pánví a zalijeme prošlehanými vejci (dávám 4 a rve mi to srdce). Jak moc necháte srazit vejce je v podstatě na vás. Záleží na tom, jestli chcete krémovější konsistenci nebo raději vejce propečená.
Komentáře
Okomentovat