Bezmasé pondělí: Krupeto s marinovaným sýrem feta

Revize sklepa kromě neuvěřitelného množství prázdných sklenic odhalila i poměrně velké množtví domacích zavařených rajčat a protlaků. Přes tatínkovo lamentování, že mu to neroste, a že se na to může vykašlat, se nakonec úroda zvrhne v nadúrodu, a tak je nutné sníst zásoby z loňska.

Krupeto je inspirováno receptem z kuchařky Jeruzalém od Yotama Ottolenghiho a Sama Tamimiho.  Na rozehřátém másle a olivovém oleji podusíme na drobno pokrájenou šalotku a česnek. Přidáme propláchnuté ječné kroupy, vývar (vodu) a rajčatové pyré. Dochutíme bobkovým listem, tymiánem, citronovou kůrou, chilli vločkami a solí. Dusíme doměkka, cca 45 minut. Zvlášť opražíme římský kmín a lehce podrtíme. Vmícháme do rozdrobeného sýra feta a zakápneme olivovým olejem. 

Komentáře