Bezmasé pondělí: Bramborové knedlíky s hlívou a špenátem
Když jsem doma řekla co budu vařit, byla jsem obdařena protáhlou tváří a slovy: "Jako vepřo-knedlo-zelo bez vepřo?" A proč ne.
Recept je to velmi jednoduchý. Jeho výhodu je, že můžete zpracovat poslední brambory a přitom si dát něco tak svěžího, jako je špenát.
Bramborové knedlíky:
Nastrouháme předem ve slupce uvařené vychladlé brambory, přidáme vejce, osolíme a dáme hrubou mouku podle potřeby. Vytvoříme kuličky cca 2 až 3 cm v průměru a obalíme v hrubé mouce. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Vylovíme, roztrhneme a polijeme rozpuštěným máslem.
Hlíva se špenátem:
Hlívu natrháme na nudličky a zprudka opékáme na přepuštěném másle. Mícháme minimálně, aby nepustila vodu! Přidáme kmín a proužky cibule. Opékáme do zlato hněda. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a čerstvý opraný natrhaný špenát. Necháme zavadnout.
Komentáře
Okomentovat