Bezmasé pondělí: Těstoviny s bramborami

Můj styl vaření je takový rustikální. Za tohle slovíčko schovávám vše co uvařím, aniž bych se musela rdít a pronášet věty: "Ach, to se to dnes trochu nepovedlo." Rustikální jsou tedy i veškeré těstoviny co vytvořím. Jejich vyrábění je skutečně dobrodružné, tedy pokud za dobrodružtví považujete topení se v čemsi lepivém a táhnoucím se.

Koupit nebalené čerstvé těstoviny je asi v podstatě nemožné, proto jsem se inspirovala u Kublanky a vyrobila svou variantu těstovin. Tvarem něco mezi orecchiette, gnocchetti a čímkoliv.

Tohle jídlo je skvělé, když doma máte poslední cibuli, v krabici se krčí scvrklé brambory a na dně sklenice chrastí zbytek těstovin. My jsme použili recept Pasta e patate zde, jen brambory jsme trochu opekli a udělali čerstvé těstoviny.






Komentáře